Temiz denizler, oksijen üretiminden iklim dengesine kadar yaşamın devamlılığını sağlayan en önemli doğal kaynakların başında geliyor. Geleceğe daha yaşanılası bir dünya bırakmak için iş süreçlerinde sürdürülebilirliği merkezine alan Yorglass, tam da bu noktada denizlerimizi temiz tutmak adına TURMEPA ile ‘Cam Gibi Denizler’ projesine üç yıldır devam ediyor. Deniz ekosistemine önemli bir destek veren proje kapsamında 2024 sezonunda Marmaris Selimiye’de 826 tekneden toplam 154 bin 970 litre atık su toplanarak 1,2 milyon litre deniz suyunun temiz kalmasına katkı sağlandı. 2022 yılından beri devam eden çalışmayla toplamda 763 bin litre atığı bertaraf ettiklerini söyleyen Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar, bu projeyle denizlerin yanı sıra karadaki yaşam döngüsünün korunmasına da destek olduklarını belirtti.
Cam sektörünün global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yarım asırdır attığı her adımda sürdürülebilirliği odağına alarak geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışan şirket, bu anlayışla 2022 yılında DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile hayata geçirdiği ‘Cam Gibi Denizler’ projesiyle üç yıl boyunca mavi sularda iz bırakan başarılara imza attı. Proje, yalnızca deniz turizminin çevresel ayak izini azaltmakla kalmadı, aynı zamanda deniz ekosisteminin korunmasına da önemli katkı sağladı. Proje çerçevesinde 2024’te Marmaris’in Selimiye koylarında konumlanan DenizTemiz 4 isimli sıvı atık toplama teknesi sezon boyunca 826 tekneden 154 bin 970 litre atık su toplayarak 1,2 milyon litre deniz suyunun temiz kalmasını sağladı. Sürdürülebilir yaşam döngüsüyle örtüşen bu proje ile Yorglass, TURMEPA iş birliğinde üç yılın sonunda mavi sularda 763 bin litre atığın toplanmasına destek vererek gelecek nesillere cam gibi denizler emanet edilmesine öncülük etti.
“Çevreye olan katkılarımızın önemini bir kez daha kanıtladık”
Yorglass’ın sürdürülebilirlik yaklaşımına ve ‘Cam Gibi Denizler’ projesinin önemine ilişkin değerlendirmede bulunan Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar; “Şirket olarak yalnızca sektördeki başarımızla değil çevreye olan duyarlılığımızla da geleceğe değer katıyoruz. TURMEPA ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde teknelerden toplanan atık suyun deniz ortamına karışması engellenerek deniz canlılarına sağlıklı bir yaşam alanı için katkı sağlıyor, böylece deniz habitatının bozulmasını önlemeye çalışıyoruz. Bilimsel araştırmalara göre ihtiyacımız olan oksijenin yüzde 50 ila 70'i denizlerimiz tarafından üretiliyor. Dolayısıyla bu çalışma sadece denizdeki değil karadaki yaşamın devamı için de hayati önem taşıyor. İkinci bir dünyamız yok; bu yüzden sorumluluğumuz büyük. Bu sorumluluk bilincimizle TURMEPA iş birliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Cam Gibi Denizler’ projemizin Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında; temiz su ve sıhhi koşullar, iklim eylemi, sudaki yaşam, karasal yaşam ve amaçlar için ortaklıklar maddelerini de kapsıyor olması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Özetle, proje çerçevesinde elde ettiğimiz sonuçlar, çevreye olan katkılarımızın ne denli anlamlı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor” dedi.
“Sürdürülebilirlik projelerine öncülük etmeye devam edeceğiz”
Sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını operasyonlarının her alanında sergilediklerini söyleyen Semavi Yorgancılar; “50 yıldır hem üretim süreçlerimizde hem de sosyal sorumluluk projelerimizde çevre dostu bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu kapsamda TURMEPA ile yaptığımız ortak çalışma, bir iş birliği olmanın ötesinde Yorglass’ın doğaya, denizlere ve geleceğe duyduğu derin bağlılığın bir yansıması niteliğinde oldu. Aynı zamanda bu ortaklıkla çalışanlarımız ve iş ortaklarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte sürdürülebilirlik anlayışını yaygınlaştırmaya odaklandık. Önümüzdeki dönemde de doğal kaynaklarımızı daha etkin şekilde yönetmeye yönelik çalışmalarda yer almayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
R E K L A M